Датум на пресметка:  
<October 2023>
MoTuWeThFrSaSu
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345
Валута за покритие:
Валута за плаќање:
Паричен износ:  
Провизија за плаќање со:
Банкарски трошоци на товар на:  

Број на SWIFT-ови:    
Провизија: Пресметана провизија:  
Пресметан износ: SWIFT износ:  
Покритие-износ: Конфирмација на акредитив:
Доставена електронски
Банкарска провизија: Повикување на број 16130000/16130200***
Банкарски трошоци на товар на налогодавач (OUR) Повикување на број 16130091****
*****
Девизна противвредност на вкупна провизија:
* Конфирмацијата важи само за Акредитив
*** банкарската провизија се уплатува на сметка 100000000011103, со повикување на број
      16130000 за сите буџетски корисници, освен Фондот за ПИОСМ и Фондот за здравствено осигурување на РСМ
      16130200 за Фондот за ПИОСМ и Фондот за здравствено осигурување
**** банкарските трошоци се уплатуваат само за инструментот дознака со назнака OUR на сметка 100000000011103 со повикување на број 16130091
***** сите трошоци за инструментот дознака со назнака BEN паѓаат на товар на крајниот корисник на средствата, така што налогодавачот за овој вид на дознаки го уплаќа само износот на покритието
** кога валутата на плаќање е иста со валутата на девизната сметка