Датум на пресметка:  
<August 2020>
MoTuWeThFrSaSu
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
Валута за покритие:
Валута за плаќање:
Паричен износ:  
Провизија за плаќање со:
Банкарски трошоци на товар на:  

Број на SWIFT-ови:    
Провизија: Пресметана провизија:  
Пресметан износ: SWIFT износ:  
Покритие-износ: Конфирмација на акредитив:
Доставена електронски
Банкарска провизија: Повикување на број 16130000/16130200***
Банкарски трошоци на товар на налогодавач (OUR) Повикување на број 16130091****
*****
Девизна противвредност на вкупна провизија:
* Конфирмацијата важи само за Акредитив
** кога валутата на плаќање е иста со валутата на девизната сметка
*** банкарската провизија се уплатува на сметка 100000000011103, со повикување на број
      16130000 за сите буџетски корисници, освен Фондот за ПИОСМ и Фондот за здравствено осигурување на РСМ
      16130200 за Фондот за ПИОСМ и Фондот за здравствено осигурување
**** банкарските трошоци се уплатуваат само за инструментот дознака со назнака OUR на сметка 100000000011103 со повикување на број 16130091
***** сите трошоци за инструментот дознака со назнака BEN паѓаат на товар на крајниот корисник на средствата, така што налогодавачот за овој вид на дознаки го уплаќа само износот на покритието